top of page
  • Writer's pictureKOH-I-NOOR HARDTMUTH

Zachyťte své zážitky z prázdnin!



Podělte se s námi o to, kam vás zavedly vaše prázdninové cesty. Ke kresbě zážitků z léta vám skvěle poslouží oblíbené grafitové tužky, finelinery či pastelky Magic z produkce Koh-i-Noor Hardtmuth.


My vás dnes s radostí inspirujeme tvorbou obrázku z rukou muže, který se plný inspirace z uplynulých letních dnů vrhnul do kreslení.




Je jedno, zdali budete kreslit obraz podle fotografie nebo z paměti, důležité však je si nejprve celou kompozici načrtnout grafitovou tužkou. To proto, že kresbu finelinery, které po sobě zanechávají přesnou a sytou stopu, nelze opravovat.



Poté, co budete mít obraz předkreslený, se pusťte do obtahování jednotlivých linií, kdy kromě finelinerů můžete použít i popisovače s širší stopou, které se hodí k vybarvování větších ploch.



Následně přejděte k vybarvování obrázku za pomoci pastelek Magic, které se od těch klasických liší tuhou, která obsahuje hned 3 odstíny jedné barvy. Tyto pastelky jsou tedy ideální na vybarvování například vodní hladiny nebo nejrůznější zeleně, jelikož nemusíte složitě míchat různé odstíny barev pro dosažení realistického dojmu, nýbrž vám postačí jen jedna pastelka.



Poslední detaily dolaďte klasickými pastelkami a máte hotovo! Sdílejte s námi i vy, jak jste prožili léto a inspirujte svojí tvorbou ostatní umělce!



78 views
bottom of page