top of page
  • Writer's pictureKOH-I-NOOR HARDTMUTH

Prozkoumejte kolekci Magic




Kolekci pastelek s multibarevným jádrem nazvanou Magic mnoho z vás jistě již zná. V Koh-i-noor Hardtmuth jsme tyto originální pastelky uvedli na trh s příchodem nového tisíciletí, tedy v roce 2000. Od té doby si pastelky získaly srdce mnoha výtvarníků, ale i dětí, pro které jsou prostě kouzelné!






Málokdo však ví, že v řadě Magic najdete víc než jen klasické pastelky s mramorováním. Proto jsme se rozhodli těmto pestrobarevným skvostům věnovat celý následující článek a představit vám další produkty z této kouzelné kolekce.





PESTROBAREVNÁ TUHA


Tuha pastelek Magic se skládá ze tří odlišných barev, díky čemuž při jejich používání docílíme originální pestrobarevné stopy. Barevnost tahu můžete sami ovlivnit pouhým otočením hrotu. Velmi efektní je použití pastelek Magic pro lineární kresbu. I u jednoduchého kresebného motivu lze díky multibarevné tuze docílit překvapivě skvělého výsledku. Ideální jsou ale i na vybarvování velkých ploch jako je například obloha, vodní hladina nebo tráva. Díky pestré tuze nemusíte střídat pastelky a složitě míchat odstíny.


Magic pastelky se velmi dobře uplatní při běžném kreslení a skicování, které díky netradiční barevné stopě ozvláštníte a dodáte mu dynamiku. Rychlé náčrty portrétů nebo postav tak dostávají bez velkého úsilí svěží a netradiční charakter.


Zábavné je využití Magiců při studiu. Podtrhávání ve skriptech a sešitech dostane s Magic pastelkou nový rozměr. Milovníci letteringu a psaní deníků sáhnou po Magicích pro vytváření sexy nadpisů nebo jednoduchých rychlých ilustrací.



Takto skvěle s nimi pracuje ilustrátor a designer Martin French. www.martinfrench.com/sketchbook






PRODUKTOVÉ VARIANTY





Trojhranné silné pastelky Magic


Pastelky Magic vyrábíme v několika provedeních. Ty nejznámější jsou silné, trojboké s typickým mramorováním a jsou k dostání v sadě 12+1 nebo 23+1. Součástí sady je bílá mísící tužka, která funguje jako roztírátko.





Komu stačí pár základních odstínů může vyzkoušet malou sadu 6 Magic pastelek. Dřevo použité pro tyto pastelky má certifikaci FSC®, která označuje výrobky používající dřeviny z šetrného lesního hospodářství.







Trojboké jumbo pastelky Magic


Milovníci dřeva a jednoduchosti sáhnou po verzi Magiců bez typického mramorování, zato s nádherným koncovým máčením. Leštěný povrch dřeviny je zakončen třemi barevnými proužky podle složení tuhy a zlatým máčením. I tato sada nese certifikaci FSC® , obsahuje 12 barevných odstínů, je doplněna o vhodnou pryž, ořezávátko a blender.





Kulaté pastelky s vícebarevnou tuhou


Ti, kdo mají rádi přiznanou texturu dřeva a oblé tvary, mají v Magic řadě ještě další možnost volby. Magic 3442 a Magic 3444 jsou sady 11 a 23 tužek elegantních více barevných tužek s blenderem. Jejich klasický, kulatý tvar umožňuje příjemné držení tužky. Díky krásnému kovovému obalu se skvěle hodí jako dárek.







Dílo talentované Alexandry z @alexandrasketching.






Pastelky Magic Progresso


Máte slabost pro Progressa a jejich intenzivní vůni? Tento typ pastelky, u kterého je tužka tvořena pouze pastelovým jádrem s vrchní vrstvou ochranného laku, máme i v kolekci Magic. Jejich plášť je zdoben jemným zimním motivem vloček a vyrábí se v sadě 12 a 24 odstínů.









Mechanická tužka Magic Versatil


Pro skalní fanoušky máme dokonce i Magic verzi legendární Versatilky. S tuhou o šířce 5,6 to můžete na papíře pořádně rozjet :-) A navíc, tahle Versatilka je opravdu kouzelný dárek!













Speciální druhy pastelek Magic


Další typy “kouzelných” pastelek jsou k dostání po jednom kuse. Některé mají opravdu netradiční odstíny i názvy: America, Fire, Tropical nebo Neon.





Podívejte, co s některými z nich dokáže Alexandra alexandra_sketching a nechte se inspirovat.






Pryže


Ještě pořád nemáte Magic kolekce dost? Jestli se téhle duhové kolekce nemůžete nabažit, mohly by vám do oka padnout také pryže v tomto designu. Pestrobarevné gumy nabízíme ve dvou velikostech.






Ježci


Nakonec jsme si nechali jednu z našich srdečních záležitostí, kterou je ježek, který se za dobu své existence stal jedním ze symbolů prodejen Koh-i-noor Hardtmuth.


Dřevěný stojánek na tužky je nejen skvělým a praktickým pomocníkem, ale také krásnou dekorací! Na výběr je hned z několika velikostí a barevných provedení.





123 views
bottom of page