top of page
  • Writer's pictureKOH-I-NOOR HARDTMUTH

Malované květináče



S jarem přichází i čas na sázení či přesazování nejrůznějších rostlin. My jsme se rozhodli tuto každoroční činnost lehce oživit a pustili se do malování terakotových květináčů.


Líbí se vám? Tyto originální květináčky jistě ocení i vaše rostliny!





Na realizaci malovaných květináčů budete potřebovat grafitovou tužku, akrylové barvy, větší plochý štětec, menší kulatý štětec, dřevěnou paletu, kelímek s vodou, terakotové květináče a fixativ creative.



Připravte si veškeré pomůcky, zkontrolujte, jestli je povrch květináče čistý a pusťte se s námi do práce!



Na paletě nebo kousku kartonu si namíchejte barvu, kterou jste zvolili jako podkladovou. Ideálně světlý odstín některé ze zemitých barev.



S namíchanou akrylovou barvou za pomoci plochého štětce natřete celý květináč a nechte jej dobře zaschnout. Bude-li to potřeba, vrstev můžete udělat více.



Na suchý podklad nakreslete grafitovou tužkou vámi vybraný vzor. My se rozhodli pro několik organických tvarů, které jsme náhodně rozmístili po celém květináči a vybarvili bílou, hnědou a světle zelenou barvou. Malbu opět nechte zaschnout.



Vezměte grafitovou tužku a přes jednotlivé tvary načrtněte větvičku s listy. Obrys obtáhněte černou barvou pomocí malého kulatého štětce a některé listy vybarvěte. Stejný postup zopakujte i s bílou větvičkou na druhé straně.



Po řádném zaschnutí květináč nastříkejte Fixativem Creative, který akrylové barvy ochrání před možným ušpiněním i vodou.



Do květináčů umístěte bylinky či jiné jarní rostliny v plastovém obalu.


S vašimi výtvory se nám nezapomeňte pochlubit například na Instagramu, kde stačí označit některý z našich profilů. Přejeme příjemné tvoření!


Za návod děkujeme Nathalii Škardové.


391 views
bottom of page