top of page
  • Writer's pictureKOH-I-NOOR HARDTMUTH

Velikonoční sáčky pro děti





Velikonoce jsou tady a my jsme pro naše nejmenší umělce připravili jednoduchý návod na dárkové balení, které využijete nejen v tento svátek, třeba na velikonoční výslužku.





Připravte si barevné papíry, nůžky, lepidlo a grafitovou tužku a pusťte se do toho společně s námi.



Jako první je potřeba vyrobit samotný papírový sáček. Pokud si na jeho tvorbu netroufáte, je samozřejmě možné jej zakoupit, ale jeho výroba není nic složitého.



Barevný papír otočte na šířku jeho délky a přeložte jednu z jeho stran za více jak polovinou jeho šířky.



Protější konec papíru také přeložte směrem dovnitř a přilepte k sobě.



Otočte papír na výšku a spodní část přeložte směrem nahoru.



Oba horní rohy této části přeložte směrem dolů, aby vznikly dva trojúhelníky, po každé straně jeden.



Část, kterou jste právě složili, opatrně rozevřete a spodní stranu přeložte směrem nahoru. Stejně to udělejte také s horní stranou a zalepte. Díky tomu vznikne dno papírového sáčku.



Sáček otočte na výšku a po každé straně vytvořte překlad o šířce cca 2 cm. Teď už stačí jen sáček rozevřít a tyto boky prohnout směrem dovnitř.



Pokud máte papírový sáček složený, můžete se pustit do jeho zdobení. My se rozhodli pro motiv roztomilého zajíčka, který vytvoříme za pomoci barevných papírů, grafitové tužky, fixu, lepidla a nůžek.



Nejprve si na čtvrtku tužkou obkreslete vytvořený sáček, abyste věděli jak velký motiv vytvořit. Poté načrtněte obrys samotného zajíčka.



Předkreslený motiv vystřihněte.



Dále z papírů jiných barev vystřihněte detaily jako jsou vnitřky uší, tváře a čumáček. Za pomoci tyčinkového lepidla vše přilepte na obrys zajíce.



Na řadu přichází oblíbené fixy Twins, které mají dva hroty, jeden úzký a druhý široký. Dokreslete s nimi zajíčkovi oči a fousky.



Hotový motiv přilepte tyčinkovým lepidlem k papírovému sáčku a je hotovo! Stejným způsobem si můžete vytvořit také motiv kuřátka, či experimentovat s dalšími barevnými papíry.



Přejeme veselé Velikonoce!



219 views
bottom of page