top of page
  • Writer's pictureKOH-I-NOOR HARDTMUTH

Volba vhodného papíru pro vaši tvorbu




Víte, že kromě výtvarných médií nabízí Koh-i-noor Hardtmuth také podklady pro tvorbu vašich uměleckých děl?

V tomto článku se společně podíváme na sortimentu papíru, který se nám za poslední léta rozrostl.







SKICÁKY


Každý správný umělec by měl mít svůj skicák vždy po ruce, aby do něj mohl neustále zaznamenávat své nápady a poznámky k tvorbě. Na našem e-shopu a v prodejnách najdete hned několik druhů skicáků. Liší se především počtem listů, gramáží papíru a vazbou, která může být lepená nebo kroužková. Podle gramáží papíru máte na výběr ze skicáků o různém formátu s listy o 120 g/m², 140 g/m² nebo dokonce 180 g/m².









Výše zmíněné náčrtníky nabízíme v podobě lepené vazby s papíry o 90 g/m².










UMĚLECKÉ BLOKY


Pro realizaci propracovanějších skic nebo obrazů se vám určitě bude hodit některý ze speciálních uměleckých bloků, které jsou navrženy na základě vlastností jednotlivých médií. Například na techniku akvarelu je vhodný blok Pop Aquarell, který je k dostání ve formátu A4, A3 a A2. Pokud s akvarelem teprve začínáte, můžete využít bloku s tence předtištěnými motivy.









Dalším typem uměleckých bloků je Pop Pastel, který je ideální nejen pro kresbu pastelem, ale i tužkou, pastelkami, uhlem nebo sépií. Stejně jako u předešlého typu je k dostání v různých formátech a také i ve verzi s předtištěnými motivy.









Na kresbu tužkou, klasickými pastelkami, ale i těmi akvarelovými je vhodný Pop Sketch. Kreslit na jeho listy můžete také značkovači nebo finelinery. Využít opět můžete i verze bloku Sketch s předtištěnými motivy.











Pop Acrylic je umělecký blok, který byl stvořený pro techniku akrylové malby. K dostání je v univerzálních formátech A4 a A3, což ocení snad každý umělec.









Pokud rádi střídáte kresbu i malbu, je pro vás jako dělaný umělecký blok s názvem Pop Draw, který je vhodný na velké množství výtvarných technik jako je například tužka, uhel, tuš, akrylové barvy, kvaš a tak dále. Nabídka formátu je stejná jako u předešlého typu, tedy A4 a A3.







KRESLÍCÍ KARTONY


Dále v naší široké nabídce papírového sortimentu najdete také kreslicí kartony. Podobně jako u předchozích typů papíru se i tato kategorie dělí podle formátů, gramáže a počtu listů v balení. Kreslicí kartony lze zakoupit v lepené vazbě nebo samostatně v balení po několika kusech. Gramáž kreslicích kartonů se pohybuje mezi 180 g/m² a 250 g/m².




UMĚLECKÉ PAPÍRY


V nabídce Koh-i-noor Hardtmuth samozřejmě najdete také papíry pro prostorové tvoření, jako jsou papíry barevné, krepové nebo vlnité.


Barevné papíry najdete v našem sortimentu v sadách po osmi, deseti nebo dvaceti barevných listech. Hodit se budou nejen všem školou povinným do hodin výtvarné výchovy, ale každému, kdo miluje jednoduché, nápadité a hlavně pestrobarevné projekty.





Papíry krepové patří mezi velice oblíbenou položku našeho sortimentu již řadu let a není divu. Jejich využití je prakticky nekonečné. Na e-shopu a v prodejnách ho můžete zakoupit buď po jednotlivých rolích, v praktickém balení nebo metalizovanou verzi v deskách.






Poslední typ neobyčejných papírů, ideálních pro tvoření všeho druhu, je papír vlnitý, který nabízíme v balení po jednotlivých barvách. Hodit by se mohl všem, kteří z papíru tvoří trojrozměrná díla a rádi experimentují.



189 views
bottom of page