top of page
  • Writer's pictureKOH-I-NOOR HARDTMUTH

Zábavné kreslení s Progresso Aquarell





Zvěčněte si svého domácího mazlíčka či jakýkoliv jiný motiv za pomoci akvarelových pastelek Progresso. Práce s nimi je jednoduchá, zábavná a výsledek vypadá prostě skvěle! Pustíte se do toho s námi?








Ze všeho nejdřív se ujistěte, že máte všechny potřebné pomůcky. Potřebovat budete tužku Versatil nebo obyčejnou grafitovou tužku, tvárlivou pryž, pryž v tužce, sadu Progresso Aquarell, kulaté štětce, kelímek na vodu a papír vhodný na akvarelovou malbu.


Všechny produkty najdete na eshop.koh-i-noor.cz





Motiv, který hodláte zachytit, nejprve doporučujeme slabě načrtnout tužkou, či již zmíněnou Versatilkou. Poté už si můžete zbytek pomůcek a materiálů.









S pastelkami Progresso Aquarell se vám bude pracovat snadno, stejně jako s klasickými Progressy. Tento typ se dá ovšem rozmazat vodou do jednotných ploch.


Na místech, která chcete ponechat světlejší, stačí kreslit jemně. Naopak stíny vyžadují hustší šrafování. Pokud chcete dosáhnout výrazného světelného efektu, doporučujeme použít pryž a kresbu promazat.









Když máte obrázek nakreslený, můžete přejít k rozmývání barevného pigmentu za pomoci kulatých štětců. Kresbu však nemusíte rozmývat celou, ponechte na papíře viditelné tahy a obraz tak bude působit více realisticky.





Nakonec nechte obrázek dobře proschnout a máte hotovo! Podělte se s námi o své zkušenosti s Progresso Aquarell. Přidejte komentář níže nebo s námi sdílejte své akvarelové malby a další výtvory. Budeme se těšit!





322 views
bottom of page