top of page

Dětské valentýnské tvoření





Svátek svatého Valentýna je za dveřmi a ať už ho slavíte nebo ne, je to jednoznačně ideální důvod pro to si společně s dětmi něco vytvořit. Tak pojďme na to!


Jelikož se jedná o svátek všech zamilovaných, rozhodli jsme se s naším malým pomocníkem vyrobit originální dekoraci do květináče nebo na valentýnský dárek ve tvaru srdce.






Potřebovat budete barevné papíry, tužku, temperovou barvu, štětec, nůžky, špejle, bublinkovou fólii, průhlednou izolepu, krepový papír a přírodní provázek.



Na začátek si bublinkovou fólii natřete za pomoci štětce temperovou barvou. My zvolili barvu bílou, aby na červených srdcích co nejvíce vynikla.



Nabarvenou fólii ihned obtiskněte na barevný papír a vytvořte tak puntíkatý vzor. Nechte zcela zaschnout.



Když budete mít obtisk suchý, vezměte si tužku a z druhé nepotištěné strany nakreslete na papír tvar srdce, které následně vystřihnete.



Vystřižené srdíčko dozdobte podle svého vkusu.



Pokud si chcete vyrobit ozdobu do květináče, připravte si špejli, kterou průhlednou izolepou přilepíte k srdíčku.



Jestli se vám však více líbí srdíčko jako ozdoba nebo jmenovka, pomocí krepového papíru a přírodního provázku můžete dárek pro své milované jednoduše zabalit a srdíčko jako jmenovku na závěr přivázat.



Doufáme, že se vám náš jednoduchý návod na valentýnské tvoření líbí. Nestyďte se pochlubit svými výrobky na sociálních sítích a označujete naše profily ve svých příspěvcích. Jsme zvědaví na práce vašich ratolestí!



114 views
bottom of page