top of page
  • Writer's pictureKOH-I-NOOR HARDTMUTH

Kouzlení s pastelkami Progresso Magic





Vyzkoušejte oblíbený produkt ze sortimentu KOH-I-NOOR HARDTMUTH se vší parádou a vytvořte si s námi obrázek s vánočním motivem, který krásně ozdobí ať už zdi v interiéru, či vánoční přání pro vaše blízké.






Oblíbená řada lakovaných tužek Progresso spojila své síly s neméně oblíbenou kolekcí Magic a vzniklo něco skvělého, Progresso Magic!


Jedná se o lakované tužky bez dřevěného obalu s tříbarevným jádrem, kdy každá tužka jedné barvy obsahuje tři její odstíny. Tužky vytvářejí vícebarevnou stopu, která se mění natočením hrotu. Výsledný efekt kresby je díky tříbarevnému jádru plastičtější a realističtější než u kresby klasickou pastelkou.


Ale dost už bylo teorie, pojďme se raději pustit do práce!






Připravte si papír, v našem případě silnější, s jemnou texturou, dále tužku, sadu Progresso Magic, černý fineliner a pryž na případné opravy.


Grafitovou tužkou si nejprve jemně načrtněte vámi vybraný motiv. My se rozhodli pro kresbu zasněžených chaloupek.



Když budete mít obrys hotový, přejděte k vybarvování obrázku za pomoci Progresso Magic. Jejich velkou výhodou je, že díky vícebarevné tuze nemusíte řešit žádné další míchání barevných odstínů.



Potom, co budete mít obrázek vybarvený, vezměte do ruky černý fineliner, kterým obtáhnete všechny linie, které jste si v prvním kroku návodu předkreslili tužkou.



Na konec, za pomoci finelineru, můžete také vytvořit šrafování, které zvýrazní strukturu a materiál jednotlivých objektů. A je hotovo!





363 views
bottom of page