top of page
  • Writer's pictureKOH-I-NOOR HARDTMUTH

Květiny z krepového papíru









Barevné krepové papíry zná každý, málokdo však ví, jak široké může být jejich využití. My se pro tentokrát rozhodli vyrobit z krepových papírů květiny, přesně takové, které znáte z pouťových střelnic. Pustíte se do toho s námi?










Potřebovat budete zmíněné krepové papíry, které seženete ve všech našich kamenných obchodech nebo na eshopu buď v jednotlivých rolích nebo v balení po deseti kusech. Na výběr máte z několika barevných mixů jako je například Spectrum mix, Classic mix, pruhovaný nebo tečkovaný mix. Dále si připravte nůžky, špejle a popřípadě i zelenou akrylovou barvu a štětec.



Roli krepového papíru vámi zvolené barvy vyjměte z obalu, ale ponechejte jej stočený v ruličce. Nůžkami odstřihněte cca osmi až deseti centimetrový kousek role.



Odstřihnutou ruličku rozmotejte a pokud chcete, aby se vám s papírem na začátek lépe pracovalo, přestřihněte jej v jeho polovině jeho délky. Jestliže však chcete mít květ opravdu velký a hustý, papír zkracovat nemusíte.



Papír rozmotejte do celé jeho délky a v polovině přeložte. Stejně to udělejte ještě nejméně třikrát, podle toho, jak dlouhý pruh papíru máte. Myslete však na to, že vzniklý obdélník nemůže být příliš vysoký, jelikož by se špatně stříhal.



Pokud máte papír přeložený, vezměte nůžky a na jeho vrcholu začněte stříhat květy. Květy mohou být různých tvarů od pomyslných kopečků, jako je tomu v našem případě, nebo můžete papír ze shora jen nastříhat na proužky a podobně. Čím nápaditější vzor střihu, tím originálnější bude květina!



Až budete mít květy vystříhané, papír opět rozmotejte do celé jeho délky a začněte jej skládat do harmoniky. Při skládání květu s ním pomalu otáčejte, aby sklady byly kolem dokola a květina tak dostala požadovaný tvar.


Náš tip:

Byla by škoda nevyužít tak krásných odstínů krepových papírů. Zkuste si vyrobit květiny vícebarevné. Stačí, když po dokončení květu z jednoho barevného papíru navážete druhým barevným papírem a budete pokračovat ve skládání.



Hotový květ svažte za pomoci provázku, gumičky nebo drátku.



Jako další krok si připravte stonek z obyčejné špejle, kterou můžete nabarvit zelenou akrylovou barvou, nebo ji nechat tak jak je.



Na konec za pomoci drátku připevněte květ ke stonku a máte hotovo! Už víte, koho květinami obdarujete?



253 views
bottom of page