top of page
  • Writer's pictureKOH-I-NOOR HARDTMUTH

Tipy na vánoční dárky od Koh-i-nooru




Vánoce se nezadržitelně blíží a vy ještě nemáte nakoupené všechny vánoční dárky? V tom případě je následující článek určen právě vám.


Máme pro vás parádní tipy na originální a praktické vánoční dárky od Koh-i-noor Hardtmuth, které udělají radost uměleckým duším jakéhokoliv věku. Tak pojďme na to!





Začneme klasikou, která je součástí povinné výbavy každého výtvarníka, a tou je sada kvalitních grafitových tužek 1912 ART. V praktické plechové krabičce naleznete celkem 12 tužek s grafitovým jádrem s tvrdostmi od 8B po 2H. Nejen na grafitové tužky, ale i pastelky se jistě bude hodit také praktické stolní ořezávátko, se kterým jde ořezávání tužek jedna báseň!





Další nepostradatelnou součástí výbavy všech umělců jsou pastelky, kterých v našem sortimentu naleznete opravdu nepřeberné množství. Pojďme si tedy některé druhy podrobněji představit. Těm nejmenším výtvarníkům doporučujeme zakoupit pastelky trojhranné, které jsou k dostání jak v klasické variantě v papírové krabičce po 12 a 24, tak ve variantě silné, které jsou baleny do papírových krabiček, či plechových dóz. Velikost balení je stejná jako u pastelek trojhranných v klasické velikosti, a to 12 a 24 kusů v dóze.






Nejoblíbenějším druhem pastelek jsou však pastelky Polycolor, se kterými tvoří parádní umělecká díla velcí i malí! Tyto umělecké pastelky obsahují vysoce kvalitní tuhu o průměru 3.8 mm s vynikajícími psacími vlastnostmi a brilantními odstíny. Soupravy s 24, 36, 48 a 72 pastelkami jsou navíc doplněny o kvalitní ořezávátko a 2 grafitové tužky s označením 1500. Ta největší sada uměleckých pastelek Polycolor obsahuje neuvěřitelných 144 kusů. Sen každého výtvarníka!





Populární kolekcí pastelek jsou mimo jiné také pastelky MAGIC, které obsahují multibarevnou tuhu, která vytváří pestrobarevnou stopu. I tyto pastelky nabízíme v různých baleních, například v balení s ořezávátkem a pryží nebo s míchací tužkou po 12 a 23 kusech. Tato varianta je k dostání také ve verzi Progresso, tedy ve verzi tužek v laku, bez dřevěného jádra.











Když už hovoříme o pastelkách Progresso a oblíbených netradičních kolekcích, musíme zmínit Progresso Fluorescent, jejichž zářivé odstíny nadchnou opravdu každého!












Pokud vás však už klasická kresba neláká a rádi byste vyzkoušeli něco netradičního, mohli by vám padnout do oka pastelky akvarelové, které lze jednoduše rozmýt vodou. Pastelky jsou šestihranné a mají silně pigmentované jádro, které lze jednoduše ořezat. V našem sortimentu je naleznete v balení různých provedení a velikostí.







Jestliže si však nejste jisti, který z výše zmíněných druhů pastelek, by vašim blízkým udělal největší radost, mohl by se vám líbit některý z uměleckých rolovacích penálů, který nabízíme s pastelkami nebo grafitovými tužkami. Tento dárek vykouzlí úsměv na tváři každému.









Kromě kresebných pomůcek nabízíme také spoustu produktů a pomůcek vhodných k malbě, jako je například sada brilantních anilinových barev, která obsahuje 12 velice sytých odstínů barev, a která je vhodná pro speciální výtvarné techniky, jako je například kolorování fotografií, malba na dekorační předměty a podobně.






Ať už vyberete jakýkoliv produkt od Koh-i-noor Hardtmuth, jistě vaše blízké pod stromečkem potěší. Spoustu zábavy a radost z tvoření totiž zažijete i s obyčejným značkovačem na okna, tuší nebo pastely.





Navštivte některou z našich prodejen nebo objednejte vánoční dárky online na eshop.koh-i-noor.cz. Přejeme krásné Vánoce!



113 views
bottom of page