top of page
  • Writer's pictureKOH-I-NOOR HARDTMUTH

Abstraktní malba pro děti




Přesvědčte se s námi o tom, že černé kočky nemusí nosit jen smůlu a pojďte si jednu takovou vyrobit! Návod je více než jednoduchý a potřebovat budete jen pár věcí, které ve svém výtvarném šuplíku určitě najdete. Výsledek však bude stát rozhodně za to!





V dnešním návodu, který je určen pro ty nejmladší výtvarníky, budeme pracovat se zapouštěním tuše do mokrého podkladu. Takzvaná malba do mokra má své osobité kouzlo, které dnes společně objevíme. Pojďme tedy na to.


Potřebovat budeme papír vhodný pro vodové barvy, černou tuš, sadu barevných tuší, špejle, štětce a nádobu s rozprašovačem.



Jako první naneste na čtvrtku větší množství vody, aby se tuš měla kde rozpívat. Následně do mokrého povrchu za pomoci špejle nanášejte tuš nebo inkoustové barvy, pokud chcete mít kočičku o něco barevnější.



Pokud rádi experimentujete, zkuste obraz postříkat vodou za pomoci rozprašovače a sledujte, co se bude s barvami dít.



Malbu nechte dostatečně zaschnout.



Potom si tužkou načrtněte obrys kočky. Vytvořte jedno velké kolo a druhé kolečko o něco menší. Tato dvě kola budou symbolizovat tělo a hlavu kočky. Dále načrtněte a vystříhněte ocásek, ouška a nožičky.



Na konec jednotlivé části kočičky slepte dohromady, nalepte oči a nosík, který vystříhnete z barevného papíru a je hotovo!




59 views
bottom of page