top of page
  • Writer's pictureKOH-I-NOOR HARDTMUTH

Malování bublinkami





Pojďte se s námi a s Janou Svobodovou pustit do kreativní aktivity, která bude bavit umělce napříč generacemi! Pro tentokrát si pro vás Jana z Ateliéru Radost připravila návod na poněkud netradiční techniku - malování bublinkami.





K vytvoření obrazu nebudete potřebovat nic zvláštního. Stačí, když si připravíte tvrdý papír, temperové barvy, voskovky, saponát na nádobí a pár brček. Teď už se můžeme pustit do práce!


Jako první si nachystejte barevnou směs na malování. V misce smíchejte temperovou barvu s 1 decilitrem vody a s pár kapkami saponátu. Pokud se nám směs bude zdát světlá, nebojte se přidat trochu temperové barvy.


Vše promíchejte a pomocí slámky a vzduchu z vašich úst směs rozbublejte. Takto si můžeme předpřipravit několik misek s různými odstíny.


Až budete mít směsi hotové, vezměte tvrdý papír a nakreslete váš libovolný motiv voskovkami.


Na konec tento pokreslený papír pokryjeme bublinkovou směsí. Nejlepší zbůsob je barevnou směs lehce na papír položit a pozorovat, jak pomalinku bublinky praskají a zanechávají po sobě jedinečnou stopu. Konzistenci barevných směsí nezapomeňte neustále udržovat za pomoci slámky, tak, aby byly plné bublin.



Hotový papír můžete případně dokreslit, domalovat, vystříhnout či s ním jinak nadále pracovat.




Tip na závěr: Pomocí této techniky můžete vytvořit například motýlí křídla, která mohou sloužit jako součást karnevalového kostýmu nebo jako závěsná dekorace na párty. Křídla vystřihněte ideálně z tvrdého papíru velikosti A2.



112 views
bottom of page