top of page
  • Writer's pictureKOH-I-NOOR HARDTMUTH

Malování na kamínky akrylovými barvami






Našli jste na procházce hezký kamínek a přinesli si jej domů? Skvělé! Teď se můžete pustit do jeho zkrášlení pomocí akrylových barev. Užijte si tento návod od talentované Nathalie Škardové.






K malování na kamínky se nejvíce hodí akrylové barvy, které vytváří krásně sytou a lesklou malbu. Kromě nich budete také potřebovat grafitovou tužku, štětec a Fixative Creative, který malovaný motiv ochrání před vnějšími vlivy.





Vezměte kamínek a důkladně ho očistěte a vysušte. Potom si připravte tužku, sadu akrylových barev, štětec, paletu a kelímek s vodou. Jako první si celý kamínek natřete barvou, která bude sloužit jako pozadí a zároveň jako podklad.



Motiv tužkou předkreslete na zaschlý podklad.



Až budete mít obrys hotový, můžete začít s malováním akrylovými barvami. Jejich výhodou je mimo jiné také snadné míchání nových barev, proto se toho nebojte a využijte celou škálu odstínů. Na paletě namíchejte dostatečné množství barev, které hodláte použít. V tomto případě bylo jako první použito několik odstínů žluté, aby housenka působila prostorově.



Nyní je potřeba vybarvit list. Na řadě je zelená barva v kombinaci se žlutou, aby se list podobal co nejvíce těm, které vídáme v přírodě.



Přichází jeden z nejobtížnějších kroků celého návodu, a to obtáhnutí obrysů za pomoci úzkého štětce a černé barvy.



Po obtažení se můžete pustit do menších detailů.



Nezapomeňte housence domalovat oči.



Namalovaný kamínek nechte zcela uschnout a na úplný závěr jej nastříkejte Fixativem Creative, který ochrání obrázek proti vnějším vlivům.



Příjemnou zábavu!



59 views
bottom of page