top of page
  • Writer's pictureKOH-I-NOOR HARDTMUTH

Prstové barvy pro nejmenší





Na umění není nikdy příliš brzy! Díky dermatologicky testovaným prstovým barvám od Koh-i-noor Hardtmuth se do toho můžou pustit i ty nejmenší umělci a dospělí samozřejmě s nimi. Tvoření s nimi si určitě zamilujete vy i Vaše děti.






Kromě toho, že si s prstovými barvami užijete společně spoustu zábavy, tvorba s nimi podporuje rozvoj jemné motoriky, fantazie, barevného vnímání a celkový rozvoj dětského mozku. Prstové barvy jsou díky své již výše zmíněné nezávadnosti vhodné pro děti od dvou let, pod dohledem dospělé osoby.





V balení na vás a vaše malé umělce čeká 6 skvělých odstínů barev, které jdou lehce míchat, aplikovat a dokonce i smývat, což potěší hlavně dospělé. S prstovými barvami lze malovat na nejrůznější povrchy od klasických papírů nebo kartonů, až po dřevěné desky či zdi a tak podobně. Je tedy jen na rodičích, co dětem k tvorbě obětují. :)


Pokud jsou pro vás prstové barvy novinkou, následujte náš krátký návod.




Na samém začátku si připravíme prstové barvy, podklad a houbičky, které jsou velice praktické na nanášení barev na dětské ruce. Přestože jsou barvy vypratelné, doporučujeme si vzít zástěrku nebo starší tričko.




Následně můžeme otevřít nádobku s barvou a přes houbičku ji nanést na prsty. Je dobré mít houbičku pro každou z barev, aby ze zářivých odstínů zbytečně nevznikaly špinavé. Další z možností je nandat malé množství barvy na plochý talířek, kde si malí výtvarníci snadno namočí celou dlaň.





Konečně přichází pro děti nejzábavnější krok, ve kterém je necháme samostatně tvořit. Potom, co děti domalují, nastává chvíle pro dospělé, kteří dětem pomohou v obraze najít tvary, které něco připomínají a společně je zvýrazní tužkou. Kresbu tužkou potom můžete obtáhnout fixem a společné dílo je na světě!





Zalíbily se vám naše prstové barvy a rádi byste si práci s nimi vyzkoušeli? Navštivte náš e-shop nebo některou z kamenných prodejen Koh-i-noor Hardtmuth a udělejte radost sobě i svým dětem!





149 views
bottom of page